Warning: A non-numeric value encountered in /home/talprakt/talpraktiken.se/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806
Image-01

Program

Nedan följer ett utbud av föreläsningar och utbildningsprogram som ger kunskap, metoder och redskap som kan underlätta din vardag. Programmen är utformade för att passa olika typer av verksamheter där man efterfrågar kompetensen inom röst, tal, kroppsspråk och bemötande. Det kan handla om allt från röst- och talteknik, röstrelaterad stresshantering till scenisk gestaltning. Som logonom och föredragshållare vill jag hjälpa dig att utveckla din förmåga att kommunicera via röst och tal.

Image-02-responsive

Tala snyggt och
effektivt

Ge dig förutsättningar till en röst som känns skön att använda och behaglig att lyssna till. Tala snyggt och effektivt är en utbildning i estetisk röst- och talteknik som syftar till att utveckla och förfina röstens klang och uttal. Du får lära dig mer om det musikaliska i rösten, det rytmiska och artikulerade i talet och det trovärdiga i framförandet. Kroppsmedvetenhet, balans och rörlighet samverkar i röstövningar och talet förankras i kroppen. Du lär dig också hur du kan använda rösten funktionellt för optimal rösthälsa.

Kan beställas som föreläsning, halv- och heldagutbildning eller som en processutbildning.

Image-02
Image-03

Röstvård och arbetsmiljö för optimal rösthälsa

En teoretisk och praktisk utbildning som vänder sig till dig som har ett yrke där rösten är ett viktigt instrument.
Du arbetar till exempel via telefon med sjukvårdsupplysning, teknisk support, myndighetsutövning, stödjande samtal och annan kundinformation. Det ställer stora krav på din röstanvändning, din kroppsmedvetenhet och din arbetsmiljö. I utbildningen ingår lära om hur röstapparaten fungerar. Estetisk och funktionell röstteknik för hållbar röstanvändning och kommunikation. Metoder att vårda rösten vid förkylning och överbelastning. Kunskap om hur arbetsmiljö skapar förutsättningar för rösten. Redskap för röstrelaterad stresshantering.

Denna utbildning har under en längre tid ingått i Försäkringskassans utbildning av handläggare i telefonkundtjänst.
Kan beställas som föreläsning, halv- och heldagutbildning eller som en processutbildning.

Image 03

Konsten att undervisa utan att tappa rösten

Lärare av olika kategorier har ett typiskt ”röstyrke”. De flesta klarar av den utmaning som läraryrket för med sig men det är viktigt att veta att det går att undvika problem med rätt röst- och berättarteknik. I utbildningen ingår röstlära, hur röstapparaten fungerar samt artikulation och talteknik för hållbar röstanvändning. Kroppsspråket är till hjälp för att förstärka språket och på så vis avlasta rösten. Kunskap om hur arbetsmiljö och ergonomiska faktorer skapar förutsättningar för rösten. Hur anpassas rösten till olika akustiska rum så att den hörs klart och tydligt utan ansträngning. Metoder för att vila rösten och redskap för röstrelaterad stresshantering.

Kan beställas som föreläsning, halv- och heldagutbildning eller som en processutbildning.

Image 03
Image-04

Det vinnande kroppsspråket

En utbildning i kroppsspråk och bemötande. Hur vinner vi förtroende hos dem vi möter? Kroppsspråket vinner i en tävling med rösten och orden. Det vi ser ger starkast intryck. Din yrkesroll kan innebära att du har olika funktioner beroende av dem du möter under dagen. Du anpassar ditt tilltal och ditt kroppsspråk beroende på situationen och i relation till dem du möter för att på bästa sätt nå samförstånd. I påverkan av stress och många samtidiga intryck ställs särskilda krav på dig som arbetar med människor. Och alldeles särskilt i bemötande av människor med särskilda behov. Att avläsa andra är betydelsefullt liksom att vi själva är tydliga och avläsbara i vårt kroppsspråk. Det har vi allt att vinna på.

Kan beställas som föreläsning, halv- och heldagutbildning eller som en processutbildning.

Image 05

Kroppen har ordet

En medryckande föreläsning och föreställning som med allvar och humor ger krydda till vårt kroppsspråk. Du får bland annat veta mer om ”dubbla budskap” och om kroppssignalernas betydelse för vår kommunikation. Det som kroppen ”skvallrar” om gör kroppsspråket komplext. Ibland är det som inte sägs det som verkligen betyder något. Med teatermasker gestaltas olika situationer, attityder och förhållningssätt som vi kan känna igen oss i samtidigt som kroppsspråket ger nya aha-upplevelser.

Kan beställas som föreläsning / föreställning.

Image 05

Skräddarsy ditt
egna program

Ett skräddarsytt program kan utformas i samarbete med uppdragsgivare. Under hela processen får du vägledning såväl som direkt återkoppling i dina framsteg. Du har möjlighet att utveckla ett eget aktuellt material, träna dig i muntlig presentation och få återkoppling på inspelade övningar. Du bestämmer och vi lägger upp ett individuellt träningsprogram som utvecklar Dig.